Защитни и декоративни покрития PAVARESINE

Защо да изберем саморазливен под – металик

Когато правите интериорния проект за ново жилище, изборът за подова настилка е наистина труден – днес, повече от всякога, има огромно разнообразие от подови покрития. Много от настилките са функционални, но техните възможности се изчерпват с това. Ако търсите подово покритие, което освен че е практично, притежава и не малко "Уау" качества, то една от най-добрите възможности, които може да сграбчите, е епоксидният, самонивелиращ се под металик.

Кое прави епоксидния под металик уникален?

Епоксидният под металик представлява твърда смола примесена с фини метални частици. Този метален прах е подвижен при нанасянето на смолата и по този начин образува уникални, лава форми с перлен блясък. Поради това непрекъснато движение на металния пигмент, дори подове с еднакъв цвят, никога няма как да изглеждат напълно еднакви, което прави всяка металик настилка напълно уникална.

Защо да изберем металик за пода?


Ненадминати възможности за дизайн

Първата и най-видима причина е, че няма друг като него. За металик пода не е нищо ново, когато гост поспре още в антрето и се загледа в перлената повърхност на идеално гладкия епоксид.

Хората са свикнали подът да е скучен и функционален, за разлика от металик настилката, която привлича вниманието и провокира въображението. Характерът на епоксида и начинът на нанасяне на металик-пигмента гарантират че всеки дизайн на под ще бъде наистина неповторим.

По-добра осветеност

Лъскавият под отразява много повече светлината, попаднала в помещението. Това създава по-комфортна и креативна среда и води до намаляване на нуждата от допълнително осветление. Визуалните предимства на бляскавата настилка я правят предпочитана за по-малки пространства или такива с нисък, или нестандартен таван. Запознатите с предимствата на огледалните и сияйни повърхности, се възползват от тях за създаването на добри и търсени интериорни решения.

Безшевна и лесна за почистване настилка

Както всички епоксидни покрития – металик, саморазливната настилка може да се нанася без шевове, дори и на подове с неконвенционални форми или топография. Това прави металик пода изключително лесен за почистване (https://pavaresine.bg/blog/kak-se-pochistva-epoksidniiat-samonivelirashch-se-pod/), а отсъствието на шевове означава, че не задържа лесно бактерии. Поради тези си свойства, саморазливният металик под се използва както в частни домове и офиси, така и в ресторанти и кухни.

Саморазливният под не се хлъзга

Металик подът е наистина бляскав и гладък, което го прави да изглежда хлъзгав, но всъщност изобщо не е. Епоксидната настилка е идеална, когато търсите сигурност и безопасност. Не случайно епокси-полимерните смоли се полагат, като финален слой в спортни зали за волейбол, баскетбол, фехтовка, футбол, хандбал и т.н. Ако антихлъзгащите качества са целенасочено търсени, споделете това с нашите консултанти и те могат да предложат варианти за допълнително подсигуряване срещу подхлъзване.

Дълготраен

Сигурно се чудите, колко дълъг може да е животът на лъскавия, саморазливен под - металик? Дебелият епоксид е изключително издържлив, като може да бъде проектиран така, че да се осигури още по-голяма продължителност на живота. Правилно монтираният и експлоатиран под металик, може да живее десетки години, с минимална поддръжка. Ако повърхността е повредена от падащи предмети, може да възвърнете първоначалната лъскавина на металика с минимални разходи.

Цветови вариации с металик

Смесването на металик пода с различни цветови пигменти, може да създаде различни картини. Въпреки, че практически няма ограничения за количеството и видовете цветове, които да бъдат комбинирани върху един епоксиден под, наслояването на твърде много и различни тонове може да е рисковано и крайният резултат да бъде неблагоприятен. Най-популярни са следните типове металик подове:

Едноцветен – когато металик праха се смесва с едноцветна, саморазливна настилка. По този начин се подсилва интензивността на базовия цвят. За постигането на този ефект се използва база, напълно идентична като разцветка, с металик покритието.

Двуцветна металик настилка: в този случай цвета на металик слоя е един, а този на базата – друг.

Трицветният металик под се получава чрез наслояване на два или три металик слоя върху базово покритие. С тази техника се получават смесица от нюанси, които могат да имат драматичен ефект върху пространството.

Ако се интересувате от саморазливни подове - металик, то се свържете с нашите консултанти, които ще дадат повече информация за епоксидни решения с отблясък – от гладки и огледални, до драматични цветови комбинации и вълнообразен дизайн. Металик подът ще осигури богат и уникален външен вид, който ще се отплати.