Защитни и декоративни покрития PAVARESINE

Сигурни външни стъпала и алеи през есента и зимата

Първите есенни мъгли и дъждове ни подсещат, че е време да помислим за хлъзгавите външни стъпала и настилки. Дали става дума за общото стълбище на блока в който живеем, за фамилната къща или пък за офиса, проблемите през есента и зимата са общи – неприятно хлъзгане и опасност от травми. Понякога предприемачи и инвеститори правят външните настилки в последния момент или по най-евтиния начин и то през топлите месеци. Така много често се получават недоразумения и нежелан краен резултат – хлъзгава и/или бързо амортизираща се настилка на външните стъпала и площадка. Здравето и сигурността, обаче винаги са приоритет. Ако и вие мислите така, то ето ви едно предложение, решаващо няколко проблема – външни стъпала и настилки с италианската суха каменна система на Pava Resine.

Предимствата на сухата каменна система при външна употреба

Изчистеният дизайн на камъка прави външните стъпала и алеи максимално близки до обкръжаващата ги среда. И това е само една от причините в сухата каменна система на Pava Resine да се използват натурални материали и съставът им да е дружелюбен към природата. Вложените натурални материали и смоли са устойчиви на външни условия и заедно с това напълно водопропоскливи. Не задържайки влагата върху себе си, а дренирайки я, се постига желаната пълна безопасно и сигурност на външните стълби и алеи. Стъпалата и терасите, покрити със сухата каменна система на Pava Resine, са не само влагопропускливи и дишащи, но и не замръзват. Всичко това гарантира една безопасна среда за преминаващите и дълъг живот на настилката. Именно устойчивостта във времето намалява цената, лесната поддръжка не изисква допълнителни разходи и усилия, свързани с почистването на водата и обледеняванията.

Сухата каменна система на Pava Resine е специално проектирана за обществени открити пространства – стълби, алеи, открити площадки и тераси пред обществени сгради, павилиони и в паркове.

Натурална текстура – старинен или модерен детайл в екстериора

Сухата каменна система умело съчетава основните предимства на камъка, неговата здравина, практичност и естетика. По своята същност тя представлява дебело полимерно покритие за вътрешни или външни подове, което се смесва с натурални агрегати с подходящ размер (включително мрамор, кварц и пр.). Ключовият момент е използваният слепващ агент – смола без летливи вещества (полимер). Сухата каменна настилка позволява пълно дрениране, при дебелина на покритието от едва 1 см (между 8 и 20 мм). Конкретният цвят на настилката се определя от вложените каменни частици (агрегатите). Може да изберете между слънчево жълтото "Giallo Mori", мраморно бялото "Marmo Bianco Carrara", оранжевочервеното "Rosso Verona", пастелно зеленото "Verde Alpi" и черното "Nero Ebano". Ние се придържаме към цветовете и материалите на природата, следваме нейния пример и в развойната си дейност.

Технически показатели и технология на използване

Сухата каменна система на Pava Resine може да се използва както за изграждането на напълно нови настилки на открито (стълби, пътеки, площадки и т.н.), така и за обновяването на стари такива. Реновирането на съществуващите, но увредени и изронени покрития, като асфалт, плочки или бетон, е напълно по силите на сухата каменна смес, която влиза в контакт и равномерно покрива съществуващите неравности, създавайки напълно нов външен вид на терена.

Дори и под продължителното въздействие на природата сухата каменна смес не пожълтява под действието на слънчевите UV лъчи и успешно се отводнява дори и при интензивни дъждове. Системата на Pava Resine покрива изискванията против хлъзгане на директива № 236, 8.2.2 от 14.06.89, съгласно методика B.C.R.A.

Още техническа информация за сухата каменна смес на Pava Resine може да намерите тук.