Защитни и декоративни покрития PAVARESINE

Прозорливост и въображение в подовите настилки през 2019-та


Светът на подовите настилки се променя и развива, също толкова динамично, както и нашият собствен живот. Новите технологии откликват на новите потребности и вкусове. Търсенията на дизайнерите към различното се синхронизират със зелената вълна. Строителният сектор не може да си позволи да изостава. Зеленото строителство вече не се свеждат само до натуралните материали, естествените текстури и цветове на настилките, всяка частица остатъчен ресурс се използва и вгражда, за да създава стойност. Механизмите на кръговата икономика са задействани и смолистите подови покрития на Pava Resine са крачка напред към иновациите в строителния сектор.

Reuse-Reduce-Recycle със смолистите подови настилки

Кръговата икономика е модел на производство и потребление, ограничаващо до минимум отпадъците. Той носи ползи за индивида, за икономиката и за околната среда. Днес Европейският съюз води политики, насочени към удължаване жизнения цикъл на произвежданите продукти. При смолистите подови настилки, които са изключително устойчиви на външно влияние и с дълъг живот на употреба, се работи в посока използването им за удължаване живота и на други продукти. Всяка частица остатъчен ресурс е пари и може да създава стойност за икономиката, вместо да генерира боклук.

Вземете купчина ненужни и непотребни материали, прозрачна смола и вложете доза креативност – това което ще получите е нестандартно интериорно решение, устойчиво на издраскване, препарати и външно въздействие, лесно за поддръжка и адекватно на потребностите на ползващите го.

Подът, който виждате е направен от хартиени торбички, които са залети с прозрачен слой смолисто покритие от типа на Pavafloor 8 (прозрачна разлята смола). Хартиените торбички и пликове не винаги подлежат на повторна употреба или рециклиране, но чрез влагането им в смолистата подова настилка те заживяват втори живот. Не се използва синтетичен пигмент за оцветяване на смолата, а напълно естествения и натурален цвят на рециклираната веднъж вече хартия.

Печатници и рекламни агенции генерират тонове остатъчен материал при своята дейност, който много често отива в контейнера за боклук. Това е както сериозен разход за самия бизнес, така и за икономиката – сметоизвозване, депониране на сметище, рециклиране. Ако към този остатък от хартия, винил, текстил прибавите смолисто подово покритие и творческа мисъл, то тогава отпадъкът, от разход може да се превърне в приход.

Хобито и страстта ни към дадено занимание, професия, място или човек могат да бъдат отправна точка за изграждането на уникално интериорно решение с помощта на смолистите подови покрития. Обичате да пътувате и си пазите всеки самолетен билет, колекционирате стикери, имате насъбрани безброй дребни монети от различни държави, трупате безчет найлонови торбички, чудите се какво да правите бирените капачки или искате интериорът в офиса да акцентира върху конкретен ваш продукт, услуга, дейност? Използвайте всяка частица от събиращите прах, непотребни късчета, за да създадете устойчива основа за вашия дом или бизнес. Непотребното е ресурс, който може да придаде стойност на мястото, използвайте го!