Защитни и декоративни покрития PAVARESINE

Епоксидният под в дома

Сигурно сте чували за епоксидните подове. Епоксидът, това е смола с различна дебелина на слоя (от 300 μм до 15 см), изключително твърд и издържлив на износване. Той често се използва за настилка в гаражи, офиси, представителства и демонстрационни зали, болници, складове. Но епоксидните смоли са обичани и от дизайнерите и архитектите, когато става дума за модерен и естетичен интериор в семейни жилища или малки ресторанти и заведения. Тъй като епоксидната смола е здрав и с богати възможности материал, намира приложение и в индустриалните, и в жилищните пространства. Дизайнери и архитекти се спират на епоксидните подове, за да решат често срещани проблеми при реновирането на помещения, като неравните подови повърхности – това може сериозно да наруши планирания бюджет и сроковете за изпълнение. Епоксидните смоли са известни със способността си да покриват всякакви повърхности и да заравняват такива, които са трудни за ремонтиране. Ако оставим на страна очевидното – устойчивостта на износване, влага, натворване, хлъзгане и надраскване, епоксидните подове предлагат модерна визия, която професионалистите, занимаващи се с интериор, обожават. Епоксидът предлага разнообразие от цветове и вложки, които дават завършеност на дизайнерските идеи и възможността за обвързване на всички елементи в един концептуален интериор.

Друга страхотна способност на епоксидния под е опцията за персонализиране чрез инкрустации и изображения. Нека въображението да твори без ограничения. Създавате шедьовър върху пода и то само за част от цената на такъв, а останалите средства от бюджета може да пренасочите към други зони от интериора. Как да не заобичаш епоксидния под?

Многото лица на епоксидния под

Не е необичайно да се уморите от определен стил, дизайн или пък цвят. За тези които предпочитат разнообразието – не се страхувайте да използвате епоксидните подове за вашите нужди. С широка палитра от цветове и опция за включване на текст или изображение. Запазете пода, като само добавите нещо ново върху него.

Погледнете тези идеи, реализирани с епоксодни смолисти покрития:

Изненадващи са реакциите на архитекти и дизайнери относно епоксидните подове, когато откриват нови и нови възможности на смолата, използвана върху под. Когато хората мислят за епоксидния под, често те го свързват с гаража или професионалната кухня, трудно е да си представите всички места на които може да откриете епоксидния под – от кухнята и всекидневната, през офиси и изложбени зали, стигайки до залите на ресторанти и фоайетата на петзвездни хотели. Това е и причината да ви покажем още няколко интериорни проекта, които могат да ви вдъхновят и да демонстрират работещи модели за съчетаване на епоксидния под в семейни къщи, модерни апартаменти или ваканционни жилища.

Това са някои от креативните дизайнерски решения с яркото участие на епоксидни подови покрития. Ако ви предстои подбор на подово покритие, направете списък с изискванията си към материала и дизайна. Вижте дали епоксидният под не измества старите покрития. Опитайте се, в предложените по-горе интвериори, да замените материала на пода с друг материал и вижте какви ще са предимствата и недостатъците, дали помещенията ще станат по-функционални и по-стилни, или пък не. Това ще ви помогне при избора на подова настилка за вашето помещение.