Защитни и декоративни покрития PAVARESINE

Епоксидни покрития за цялата баня – от тавана до пода

Кажете сбогом на скучните стени и почистването на фугите в банята. Епоксидните стени са красив начин да обновите душ зоната или цялата баня. Благодарение на тях ще забравите излишните грижи за влага и почистване.

Епоксидното покритие Pavafloor1 може да бъде използвано както за стените, така и за пода и тавана. По този начин получавате напълно еднакво покритие в цялата баня – лесно за почистване и без притеснение за олющвания по тавана, мухъл във фугите или недобре изглеждащ завършек на плочките в ъгълите. Бързо и ефективно решение, с което в рамките на един до два дни може да имате напълно завършена баня, готова за експлоатация. От това предимство на епоксидните покрития се възползват и спортни центрове и комплекси, които не могат да си позволят да са затворени дълго време.

Епоксидните покрития се използват и за облицоване на вани, обратни вдлъбнатини, мивки, стени в кухни, входове, декоративни жилищни и търговски стени. Те могат да бъдат положени директно върху съществуващото старо покритие. Това се отнася както за напълно гладките покрития като Pavafloor 1, така и за релефните епоксидни покрития, тип мазилка – Pavafloor 7.

Какво предлагат епоксидните покрития за стена

Персонализиране

Финалния дизайн и цветът могат да бъдат съобразени с вашите уникални интериорни идеи. Клиентът има свободата да избере и да реализира негова персонална цветова комбинация с преливания. Дали ще се спрете на покритие, имитиращо естествен камък, като гранит и мрамор, или ще пожелаете сюреалистична комбинация от тонове и релефи – изборът е ваш.

Устойчивост

Нашите епоксидни покрития правят банята Ви напълно защитена от влага и бактерии. Гладката повърхност не позволява задържането нито на едното, нито на другото. Постига се лекота на почистване. Епоксидът е пет пъти по-здрав от бетона, дори и да изтървете нещо тежко няма опасност от отчупване, пукнатини или изронване.

Безвредни за досег с храни

Твърдата като скала, безшевна и непореста структура не задържа бактерии, дрожди, гъбички и други микроорганизми. Не отделят вредни съединения и не влизат във взаимодействие с храни и напитки. Точно поради тези причини, епоксидните стенни и подови покрития са широко приложими в кухни (в дома, в ресторанти или в хотели), винарни, дестилатни и други помещения в пряк досег с храна.

Слънцезащитени

Епоксидните полимери са най-устойчиви на UV лъчи. Те не потъмняват и не пожълтяват от слънцето. Епоксидните стенни покрития могат да се използват в слънчеви участъци както на закрито, така и на открито – край басейни, в зимни градини, барове, барбекюта и т.н.

Предимствата на епоксидните стенни покрития са:

В състава им не влизат летливи вещества – не съдържат разтворители и други неприятни и вредни за дишане съединения.

Напълно гладки, без пори и твърди като камък, епоксидните стенни покрития не променят цвета си и не се нуждаят от “запечатване”, както естествените каменни облицовки.

Без фуги привличащи гъбички, бактерии, дрожди или други неприятни микроорганизми, създаващи нездравословна среда в банята, с потъмнели участъци.

UV защитени покрития, приложими както на закрито, така и на открито.

Доживотно покритие, което не пожълтява и не изсветлява във времето (стига да са спазени указанията за употреба и полагане).

Топлоустойчиви при температура от 260 °C, почти три пъти по-горещо от вряща вода.

Устойчиви на надраскване и удар – издържат на натоварване от порядъка на 15 000 psi.

Бързо нанасяне, готови за употреба след 36 часа и 100% без миризма. Няма защо да се тревожите за вентилацията преди, по време и след полагането на епоксидното покритие.

Върху какво може да полагате епоксидните покрития за стени и подове:

На практика върху всичко: плочки, камък, мозайка, шперплат и МДФ, гипсокартон...

И за финал ето няколко бани, изцяло или частично реализирани със смолисти покрития: