Защитни и декоративни покрития PAVARESINE

Детската стая - удобство и естетика с епоксидните подови покрития

Създаването на удобен и сигурен интериор в детската стая е голямо предизвикателство, предвид бързите темпове, с които децата се променят и растат. Трудно е да се намери място за всяко нещо, особено в тези технологични времена - телефони, таблети, лаптопи, електронни книги и незнайно още какво ни предстои да видим в стаята на децата. Всяка нова страст на младежите трябва да намери правилното място в тяхнoто лично пространство. Положението е абсолютно същото и при най-малките. Изобщо, стане ли детето на 2+, освободете повече пространство в детската стая и направете пода и стените такива, че да могат всеки нов ден да отговарят на динамиката и потребностите на детето.

В дизайнерските решения по-долу ще откриете очарователни комбинации, не само като цветове, материи, мебели, подови и стенни покрития, но и като функционалност и сигурност. Основната цел на всяка детска стая е да създаде преди всичко удобна и сигурна среда, чак след това следва да бъдат задоволени и естетическите изисквания.

Издръжливост на материалите

Децата растат и се променят, това е един процес, който неизменно включва неразбории по пода, разлети напитки, трохи от бисквити и т.н. Ако и вашият син е привърженик на строителството и инженерните науки, то тогава е невъзможно подът в стаята му да избяга от изтърваните отвертки, клещи, винтове и какви ли не инструменти и остри джаджи. Сходно е положението и с любителите на сабите и мечовете, шиенето и... дали изобщо има безопасно хоби за децата? Дори фигурата на офицера от шахматната дъска може да наруши хармонията на стаята, ако бъде запокитена към гладките стени или лъскав под. Помислете за материалите, които ще издържат цялото натоварване и стрес в една детска стая. Пипи Дългото чорапче си гледаше кон на верандата, а Петсън и Финдъс си пъхнаха кокошките в кухнята, докато прогонваха лисицата. Имайте едно наум, какво може да види и преживее детската стая във вашия дом. Един оптимален вариант за пода са епоксидните саморазливни покрития. Щом издържат на натоварването от индустриални машини и товаро-подемни превозни средства в цеховете и заводите, може да им се доверим и за приключенията в детската стая.

Натуралните и безопасни за здравето епоксидни подове

От гледна точка на здравето е важно да се уточни, че има различни видове епоксидни подове. Изберете такъв, който е с финален Bio – цикъл (с участието на материали от възобновяеми източници). Той гарантира 100% натуралност и безвредност на най-горния слой от епоксида. Именно това е покритието, което ще влиза в пряк контакт с децата и въздуха. В рамките на 24 часа след полагането на настилката, помещението може да се използва, без остатъчна миризма на лепила или лакове.

Друга добра възможност е саморазливния под с проводящ Anti Static цикъл – тези епоксидни подове са предпочитани за учебни стаи, детски градини и болнични заведения, където безопасността и здравето са норма. Епоксидният под, който може да бъде реализиран и с двата цикъла, в зависимост от предпочитанията ви, е саморазливното подово покритие Pavafloor 3 (https://pavaresine.bg/products/decorative-floors/samorazlivno-epoksidno-pokritie-pavafloor3/) на италианския производител Pava Resine, който вече 30 години е на пазара на епоксидни смоли.

Удобство при почистване

Предимствата на епоксидните подове са, че издържат на разлети горещи напитки, багрила и дори автомобилни масла и горива, без да се деформират или оцветят, за разлика от дървения паркет, балатума или дори мрамора. При изтърване на тежък и/или остър предмет няма опасност от отчупване на части от епоксидния под, за разлика от гранитогреса или ламината. И не на последно място дори и да вкарате кон или слон в детската стая епоксидния под ще остане непоклатим за разлика от плочките и дъските. Що се отнася до почистването след пораженията от детски събирания и по-непривични за закрито пространство игри, свързани с вода, пясък, камъчета и какво ли още не, не се изисква нищо кой знае какво, освен обичайната прахосмукачка и кофа със стирка и вода. Любителите на натуралното почистване могат спокойно да използват разтвор на оцет и хлебна сода, без да се притесняват за покритието на епоксидния под.

Забележка: използвани са изображения на проекти от pinterest.com и home-designing.com