Защитни и декоративни покрития PAVARESINE

4-те основни типа епоксидни подови покрития

Подът е нещо толкова фундаментално за едно помещение, че когато е добре избран, се приема като емпирична даденост – Ами да, много ясно, че за това помещение покритието ще е точно това, какво друго да е?!? Но когато тепърва предстои изборът на покритие за пода, трябва да се обмисли внимателно. Почти като дефиниция се приема вече, че за индустриални помещения и такива подложени на силни механични и химични въздействия, епоксидните подове са оптималния избор.

Вече има наистина голямо разнообразие от епоксидни подови покрития и първото което трябва да се прецени е кое смолисто покритие е най-подходящ за даденото помещение. Изборът основно се колебае между тези три базови типа епоксидни подови покрития.

Саморазливните епоксидни подови покрития

Саморазливните епоксидни подови покрития

Този тип подове са най-подходящи в пространства, където има малко колебание в типа на основата и нейния състав. Саморазливните епоксидни смеси са идеални за покриването на бетон, който е консистентен. С епоксидните саморазливни смоли, подът ще бъде идеално заравнен и гладък. Най-подходящи в този случай, са продуктите от серията Pavafloor 3 за обществени и жилищни сгради и за промишлени сгради. При Pavafloor 3 може да избирате между различни 4 цикъла на нанасяне: стандартен, воден, био и антистатик.

Декоративни епоксидни покрития

Това са покрития, които са с гланцова повърхност. Обичайно те са известни още като покрития тип мозайка и са с вложки на мрамор, мозайка, стъкло, метал и др. Тези покрития може широко да се използват в лобитата на големи и елегантни корпоративни сгради или в зоната на рецепцията в луксозните хотели. Серията Eco-Paladina е особено подходяща за жилищни и обществени сгради, поради изцяло натуралния характер на вложените материали. Дизайнът при тези епоксидни мозаечни покрития е много сходен с древните римски и гръцки подове. Eco-Paladina дава възможност за създаването на различни форми и надписи на пода. Pava Resine предлага и друг продукт - разлятата смола с преливащи елементи. В нея могат да се добавят ирисцентни прахове, перлени елементи и фосфоресциращи пигменти, с помощта на които се създават разнообразни форми, в унисон с особеностите на пространството. Такъв продукт с марката Pava Resine е Pavafloor 8.

Антистатични подови покрития

Антистатични подови покрития

Индустриалните и търговски сгради обикновено имат специфични изисквания към всички влагани покрития, поради характеристиките на използваното в тях специализирано оборудване. Такива са лабораториите, здравните заведения (в частност опреационните в тях). В такива пространства антистатичните покрития са наистина безценни, а употребата им задължителна. Проводящият цикъл на Pavafloor 3 е точно такова антистатично, епоксидно покритие. Характерно за продуктовата гама на Pava Resine е успешното съчетаването в едно покритие на антистатични и декоративни характеристики.

Триизмерни подове

Триизмерни подове

Мозайката в древността е била единствения възможен вариант за създаването на двуизмерно изображение на пода – достатъчно твърда, за да не се износва, и ситна, за да даде детайлност на изображението. Днес съвременните технологии позволяват създаването на напълно нов клас подови покрития – тези с триизмерно изображение в тях. Съчетание от висококачествен цифров печат, който определя качеството на изображението, и епоксидни смолисти покрития, които защитават триизмерния образ от изтъркване. Така 3D подовете стават възможни, като намират приложение в големи търговски центрове, екстравагантни жилища и атрактивни обществени сгради.

Това са базовите типове епоксидни подове. Много често съчетание от два типа може да се намери в един продукт. Изберете водещата характеристика на търсеното от вас подово покритие и степенувайте следващите. Това ще улесни търсенето на най-доброто епоксидно покритие за вашето помещение. Всички свои въпроси може да отправите, към специалистите по епоксидни подове.