Защитни и декоративни покрития PAVARESINE

10 причини да изберете епоксиден под в стаята за учене

Септември месец напомня за себе си, както с по-прохладните вечери и сутрини, така и с трескаво подготвящи се за учебната година родители, деца и учители. Тетрадките, моливите и учебниците са неразделна част от ежедневието на всички свързани с новата учебна 2018/2019 година. За добрите резултати в училище обаче е от съществено значение материалната среда, в която се преподава и учи. Според проучване на Национален Юрочайлд форум – България от месец май 2018 г., след комуникацията по време на учебния процес, второто по важност, за това да се учи по-лесно е материалната база. Ето защо, днес ще Ви предложим няколко идеи за това как да подобрите обстановката, за да бъдат децата и младежите по-концентрирани и активни в процеса на учене.

Ученето е класика със стол на колелца

Стола на колелца е почти задължителен атрибут на всяка учебна стая. Някои деца се концентрират именно леко завъртайки се на стола, докато учат. За да бъде комфортът пълен, изберете равна и устойчива настилка, като епоксидният, самонивелиращ се под. Смолистото покритие е по-устойчиво на триене и за разлика от ламината или паркета няма толкова бързо да получи видими деформации, заради непрекъснатото движение на стола с колелца. Ако столовете са повече, предизвикателството към настилката се удвоява, но не и ако става дума за идеално гладкия епоксиден под. Гранитогресът също е вариант, но фугата при него не дава това плавно движение, както при идеално гладкия, саморазливен под, използван заради това си качество и в най-прецизни лаборатории и изследователски центрове.

Ученето е непрекъснато движение

Ученето не е статичен процес, то е движение. И не става дума само за непрекъснатата работа в мозъците ни по изграждането на връзки между невроните (запаметяването), а и наистина видимото и чисто физическото движение. Предимствата на самонивелиращия се епоксиден под се крият и тук. Добро сцепление и равна повърхност се изискват при някои научни експерименти. Като започнем от основните зависимости във физиката – например търкаляне на лимки с различна маса за установяване влиянието на теглото върху скоростта и стигнем до малко по-сложни процеси, свързани с изчисляване на траекторията на пинг-понг топчета, хвърлени с лявата и с дясната ръка.

Промяна на позата за учене и сигурността

Една от най-неудобните за концентрация пози е седнал на бюро. Добре, че са се сетили за стола на колелца, в случаите когато няма друга опция. А алтернативите, даващи най-голямо разнообразие на тялото докато учи, си остават мекият килим и пуфът. Ако и двете са любими на вашето дете, ето Ви още една причина да изберете епоксидния под. Специалното покритие за добро сцепление, няма да позволи на килима да се плъзне под крака на детето и да създаде риск от инцидент. Същото е положението и със самонивелиращия се епоксиден под и пуфа, върху който, ако не се хвърли човек поне веднъж, значи не е изпитал пълното удоволствие на моделиращия се спрямо тялото пуф.

Универсалният помощник на интериора – епоксидният под

Но и при избора на епоксиден под си има тънкости. Ето и най-предпочитаните и подходящи за стаята за учене смолисти подови настилки.

Първото предложение е бляскаво – идеално за малки помещения. Огледалният епоксиден под пресъздава простора на гладката водна шир на морето. В комбинация и с огледален опънат таван може наистина доста да се заиграете с размерите на помещението.

Изображението върху пода позволява най-малко две неща - да сепарирате помещението, ако то се споделя от повече от едно дете, и да създадете неповторим дух в стаята. Безспорно две предимства на 3D епоксидния под, които силно ще се понравят на всяко дете, младеж, та дори и възрастен.

И едно предложение за практичните – епоксиден под тип мозайка. Той предизвиква сериозен интерес за помещения, подложени на интензивен натиск и такива които бързо се зацапват. Две неща, които могат сериозно да компрометират пода и настроението на стаята, ако не сте били запознати с предимствата на епоксидните подови настилки.